
Postanite diplomirani kobasičar!

Ljubitelji kobasica u Njemačkoj već neko vrijeme mogu pohađati studij za pripremu omiljenog nacionalnog jela! A uče i koje pivo i glazba ide uz koju kobasicu.
Studenti na Akademiji za pripremu kobasica, u Neumarktu, čiji je osnivač Norbert Wittman, poznati ljubitelj kobasica, uče kako pripremiti kobasice.
Tu su i diplomski kolegiji koji pokrivaju izradu senfova za kobasice, kombiniranje kobasica i vrsta piva te odabir glazbe koja najbolje odgovara određenoj vrsti kobasica.
Napredniji učenici mogu čak ići na majstorski tečaj izrade bavarske bijele kobasice, koja ima poseban status u Njemačkoj.
'Volim tu bijelu kobasicu i moram je jesti dva puta dnevno. Nedjelja je jedini dan kada ne jedem bijelu kobasicu', kaže Wittman i dodaje da se među studentima nalaze ljudi iz cijelog svijeta koji šire dobre vijesti o njemačkim kobasicama.
Akademija za pripremu kobasica službeno je započela s radom 2006. godine.














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije

Ancelotti mlađi odgađa samostalnu karijeru, pomagat će ocu i na novom poslu


