
Palačinke od buče

Vježbama s buč(ic)ama protiv zimskih boleština: zahvaljujući obilju vlakana i vitamina A imunološki će vam sustav funkcionirati besprijekorno
POTREBNO JE... 2 šalice glatkog brašna 2 žličice praška za pecivo 1 žlica smeđeg šećera 2 žličice mješavine začina za medenjake ili cimeta vanilin šećer 1½ šalice mlijeka 1 šalica pirea od buče 1 jaje 1 žlica ulja po želji javorov sirup
NAČIN PRIPREME
Najprije napravite pire od buče: kriške buče ogulite i narežite na veće kocke (ili na tržnici kupite već narezanu), stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva oko 45 minuta. Kad se ohladi, izmiksajte u pire.
U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer, vanilin šećer i začine. Potom u drugoj posudi razmutite mlijeko, pire od buče, jaje i ulje. Tu smjesu ulijte u mješavinu suhih sastojaka pa promiješajte.
Na srednje jakoj vatri ugrijte tavu pa pecite manje deblje palačinke; za svaku uzmite otprilike ¼ šalice smjese. Pecite dok se na površini ne pojave mjehurići, a rubovi počnu tamnjeti. Okrenite ih pecite dok i ta strana ne posmeđi.
Palačinke po želji poslužite lagano nakapane javorovim sirupom.







![[KVIZ] Koliko znaš o jezerima u Hrvatskoj?](http://cdn2.net.hr/media/2025/02/24/786171/H-a99f3cb2-f2a7-11ef-af93-ee0b203e749c-550.webp?1749330926)








